De Wijnen.

alt

het Witte Genieten 2013

Deze wijn wordt jaarlijks samengesteld uit de druivensoorten Solaris en Johanniter. De feitelijke samenstelling is afhankelijk van het desbetreffende jaar.

Prijs: 12,50 (750 ml)

het Rode Genieten

Deze rode wijn is een cépage van de Pinotin druif. Het is een soepel, weinig complexe rode wijn die het uitstekend doet op het terras.

Helaas in 2012 en 2013 niet voldoende oogst.

Prijs 12,50 (750 ml) Uitverkocht!

het Bruisende Genieten 2013

De rosé is gemaakt van een cuvée van Pinotin en Cabernet Cortis en vervolgens in Duitsland tot sekt is verwerkt.

Een zomerse explosie.

Prijs 12,50 (750 ml)

Cabernet Adriana 2011

De Cabernet Adriana is de topwijn van de Amsteltuin. Deze tanninerijke wijn heeft een rijping op eikenhouten vaten van 2 jaar gehad. Vanaf 29 september 2012 is de Adriana 2009 verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De wijn is nu nog stevig, maar zal over enkele jaren zijn volle glorie bereiken.

Prijs 18,50 (750 ml)

 

Overige producten

Verjus

alt

Tijdens de trosdunning in  juli en augustus, worden de geplukte druiven verwerkt tot verjus, een traditioneel culimair product dat bijdraagt aan heerlijke marinades en dressings. Door zijn milde zure (appel- en wijnsteenzuur) karakter is het een verfijnde vervanger van wijnazijn.

Prijs 3,- (250 ml)

 

 

 

 

Druivensap 2013

Van de druiven die niet door de keuring voor de wijnbereiding zijn gekomen, wordt heerlijke druivensap bereid, die na pasteurisatie in flessen verkrijgbaar is.

Prijs 5,- (750 ml)

gedistilleerd

Amstelgrappa

 Al enkele jaren is in samenwerking met brouwerij en distilleerderij de Schans, een heerlijke grappa gemaakt van de 2e echelon-wijnen van de Amsteltuin. De witte druiven bevatten na persing voor de wijn nog zoveel restsuikers, sap en smaak, dat een 2e beslag wordt gemaakt, waarbij water en gist worden toegevoegd. Deze 2e echelon-wijn wordt vervolgens door de Schans gedistilleerd. De Amstelgrappa is verkrijgbaar bij de Schans in Uithoorn en via hun website.

Prijs 26,50 (500 ml)

Amstel Calva

Jongste loot aan de drankenboom van de Amsteltuin is de Amstel Calva. Dit unieke product is een distillaat van appelwijn dat vervolgens geruime tijd heeft gerijpt op eikenhout. De AmstelCalva is inmiddels  verkrijgbaar bij de Schans in Uithoorn. 

 

 
amsteltuin.nl, Powered by Jorick Hameter

Website statistieken gratis, LetsStat X1